IDÉN IS MEGRENDEZIK A FIATALOK VIDEÓVERSENYÉT

Videóversenyt hirdet 13-19 év közötti fiataloknak a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál  – olvasható a szervezők hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a versenybe került filmeket az őszi Cinemira TEEN fesztiválon mutatják be, nagyvásznon, neves szakmai zsűri előtt.
A videóversenyre maximum másfél perces filmekkel a 2032 – Milyen lesz a Te életed, a bolygónk élete? (Forgass egy izgalmas rövidfilmet a jövőről); Múlt-jelen-jövő: 90 évnyi LEGO játék (A jubileum évében markold fel LEGO kockáidat, minifiguráidat és forgass egy menő LEGO filmet); valamint a Yettel-Bookline – Betűből képkocka – könyv adaptáció, könyvtrailer (Indítsátok egy szuper könyvvel a nyarat, majd alkossatok kreatív videót az abból szerzett élményeitekről) című kategóriákban lehet nevezni.
A jelentkezők bármilyen műfajban – kisjátékfilm, trailer, videóklip, dokumentumfilm – alkothatnak. Fontos, hogy a filmek egyediek, személyesek legyenek, szerepeljenek benne az alkotó gondolatai és érzései. Az alkotásokat egyénileg vagy csapatban is lehet nevezni. A könyv szabadon választható, de a Bookline a jelentkezők figyelmébe ajánlja az adaptálásra érdemes ifjúsági könyveket.
Egy pályázó több kategóriában is indulhat, kategóriánként maximum 3 videóval.
A közlemény szerint a beérkezett pályaműveket szakmai zsűri – Hollósi Jázmin online tartalomgyártó, a MOME médiadizájn hallgatója; Lampert Benedek fotográfus, Magyarósi Éva animációsfilm-rendező, Szirmai Gergely videóblogger, filmkritikus és Puskás Peti énekes, színész, televíziós személyiség – értékeli.
A díjazottak többek között egy igazi reklámfilmforgatáson való részvételt, videózásra kiváló mobiltelefont és akár videóvágásra is alkalmas tabletet, könyvcsomagokat és LEGO-játékokat nyerhetnek. A versenyre jelentkezni szeptember 18-ig a cinemiravideoverseny@gmail.com e-mail címen lehet – áll az összegzésben.

MTI

Szólj hozzá te is!