KIHIRDETTÉK A 17. JANIKOVSZKY ÉVA MESEÍRÓ PÁLYÁZAT GYŐZTESEIT

Kihirdették pénteken a 17. Janikovszky  Éva meseíró pályázat győzteseit Budapesten: első helyezést ért el Horánszky Emília Helka a 7-9 évesek, Megyesi Szofi a 11-13 évesek, Losonczi Máté Tamás pedig a 14-16 évesek kategóriájában – tudatta a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pénteken az MTI-vel.

A felhívásra, melyet Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Kiadóval közösen, Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával hirdetett meg, 2022. március 11. és április 19. között lehetett magyarországi és határon túli településekről szabadon választott téma feldolgozásával pályázni – olvasható a közleményben.
Mint írják, a felhívásra idén összesen 458 pályázó műve érkezett. Az I. korcsoportban 7-9 évesek meséi vettek részt, ebből 149 érkezett. A II. korcsoport volt a legaktívabb, ahová 10-13 évesek pályázhattak, ide 247 pályamunka érkezett. A III. kategóriában, ahová a legnagyobbak, a 14-16 évesek alkotásai kerültek, 62 mű érkezett.
A tájékoztatás szerint a pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékelte, és kiválasztotta azokat a meséket, amelyeket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbításra. A szakmai zsűri tagjai ebben az évben Szepes Erika irodalomtörténész és Kertész Erzsi író volt, ők döntöttek a végleges díjazási sorrendről.
A nyerteseknek a díjakat a XVII. Janikovszky Éva meseíró pályázat támogatója és védnökei, Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében, Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes, Janikovszky János, a Móra Kiadó vezérigazgatója és Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója adták át – áll az összegzésben.

MTI

Szólj hozzá te is!