PÉNZÜGYI OKTATÁST KAPNAK AZ ÁLLAMI GONDOZOTT GYEREKEK

Pénzügyi tudatosságra nevelnek állami gondozott gyermekeket a Vásáry Tamás Alapítvány és a Biztos Jövőkép együttműködésében szervezett oktatáson a Life changer program keretében március 30-án – közölte Joó Beatris, az alapítvány operatív igazgatója az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában szerdán.

Egyelőre harminc gyermek veszt rész az oktatásban, de jelenleg a Biztos Jövőképpel egy hosszútávú együttműködésben is gondolkoznak – tette hozzá, rámutatva: sok gyerek rendelkezik negatív költekezési mintákkal, így fontos minél hamarabb átbeszélni velük a pénzügyi tudatosság alapkérdéseit.
A Biztos Jövőkép pénzügyi szakemberei egy háztartás költségeiről, különböző adófajtákról és a kereset megfelelő beosztásáról beszélnek majd a négyórás oktatáson – fűzte hozzá.
A másfél éve létrehozott Vásáry Tamás Alapítvány 140 gyermeknek nyújtott tanácsadó és terápiás segítséget 2018 tavaszától, ezen belül 30 gyermekkel rendszeres foglalkoznak a programok révén, továbbá a gyermekotthonban dolgozó szakemberek munkáját is segítik.

 

MTI

Szólj hozzá te is!