ÚJ CSALÁDI SZABADIDŐPARKOK BUDAPESTEN

Hét helyszínen újulnak meg a főváros zöldterületei, illetve játszóterei, amelyek többek között sport- és rekreációs funkciókkal bővülnek – közölte a Főkert Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A 2,1 milliárd forintos fejlesztés célja, hogy a fővárosiak  megújult környezetben, minél aktívabban tölthessék el szabadidejüket – tudatták.
A “Budapest 2019 – Európa sportfővárosa” programsorozat keretében hét új családi szabadidőparkot alakítanak ki a fővárosban: az I. kerületben a Tabánban, az óbudai Hajógyári-szigeten, a VIII. kerületi II. János Pál pápa téren, a XI. kerületben a Függetlenségi parkban, az Egyetemisták parkjában és a gazdagréti Kaptató sétányon, valamint Csepelen a Csillagtelepen.
A Főkert közlése szerint a parkokban kültéri edzőeszközök, sportpályák, futókörök, játékok, valamint pihenő- és közösségi terek egyaránt helyet kapnak, ezeket egészítik ki közvilágítási és információs rendszerek, utcabútorok, ivókutak, valamint wifi-vel, UV-sugárzásmérővel és fényforrással felszerelt okos oszlopok.
A projekt keretében több tízezer fát, cserjét, valamint évelő dísznövényt ültetnek, de a szakemberek gondoskodnak a faápolásról, valamint az út- és járdafelületek megújításáról is.
A munkálatok augusztus első napjaiban kezdődtek meg, a tervek szerint szeptember közepétől vehetik birtokba az első felújított parkokat a budapestiek.

 

MTI

Szólj hozzá te is!